Wij verkopen recente tweedehands boeken in heel goede en nette conditie of in nieuwstaat.

Onze boeken zijn fris, schoon en recht

We zorgen ervoor dat een boek schoon is. Stickers op de kaft, krantenknipsels, boekenleggers en andere losse papieren worden verwijderd. De rug is recht.

De omschrijvingen na de condities Als nieuw, Goed en Redelijk

Omdat er ook tussen onze tweedehands boeken kleine verschillen in conditie zijn, geven we van elk exemplaar een precieze omschrijving. Zo weet u altijd wat u kunt verwachten.
Hoe wij dat doen? Nou zo:

Nieuw:

Boekhandelfris. Vaak is zo’n boek nog in seal.

In nieuwstaat of mooi als nieuw:

Misschien een paar keer ingekeken maar totaal niet gebruikt, oogt alsof het nog nooit is opengeslagen.

Als nieuw:

Het boek is mooi, netjes en als nieuw, gebruikerssporen zijn er eigenlijk niet of nauwelijks, maar je ziet dat het boek is doorgekeken.

Oogt als nieuw, met…

Het is eigenlijk een Als nieuw of Nieuw boek met een enkel gebruiksspoortje, zoals een naampje voorin of een pagina met een ezelsoortje.

Heel mooi, vrijwel als nieuw:

Het boek zou door kunnen gaan voor een Als nieuw boek, toch heeft het heel kleine sporen van gebruik, zo klein dat je ze niet kunt benoemen, een miniem deukje of krasje. Dat zijn dus de Als nieuwe boeken die nét doorschuiven naar conditie Goed zonder precies te kunnen beschrijven wat eraan mankeert.

In mooie, nette staat:

Een mooi en net boek, maar met wat lichte sporen van gebruik. Deze worden hierna benoemd.

In goede nette staat:

Het boek is netjes, maar je kan zien dat het tweedehands is. Het heeft ook lichte sporen van gebruik die benoemd worden.

Hier hebben we er niet veel van. Maar als we ze wel aanbieden, zijn het meestal boeken die te waardevol of te zeldzaam zijn om ze niet te verkopen, ondanks een stevige verkleuring of iets meer dan 15 procent onderstrepingen. We hebben ze tóch in ons aanbod opgenomen omdat het zeer gewilde boeken zijn, die weinig worden aangeboden.


Boeken met onderstrepingen of markeringen verkopen we alleen als het niet meer dan 15 procent van het boek betreft, zodat je nog kunt spreken van ‘enkele onderstrepingen’.
Als nieuwe boeken met handtekening en/of niet persoonlijke opdracht van auteur krijgen de conditie als nieuw, maar boeken met persoonlijke opdracht van de auteur krijgen de conditie goed. Deze zijn dan volgens ons niet meer als nieuw en geschikt als cadeau.
Naampje voorin van vorige eigenaar wordt ook automatisch goed in plaats van als nieuw om dezelfde reden.

 

Welke boeken vindt u niet in onze winkel?

Boeken met grote beschadigingen, oude bibliotheekboeken, erg vergeelde boeken, boeken met kookvlekken, waterschade en foxing (roeststipjes). Kortom, alle boeken die niet netjes, schoon en compleet zijn.